..
..
..

ATAKS TAVUK SATIŞI

2021-06-29 14:20   Kanatlı   Balıkesir   1.3K Ziyaret
1 ₺
  • ataks-tavuk-satisi-big-0

Fiyat: 1 ₺


ATAKS YARKA TAVUK

AtaksTavuk ırkı Ankara Araştırma da , geliştirilen verimi yüksek yumurta ırkı ve bahçe tavuğudur.

Tavuk araştırmanın uzun zaman ıslah çalışmaları sonucu tescillenen Türkiye nin yumurtalık tavuk ırkıdır.

AtaksTavuk ortalama 18/20. haftasında yumurtaya girmektedir.Bu salmatavukçuluk ta 19 ila 21 hafta olarak değişebilmektedir.

AtaksTavuk genel anlamda doğal yumurta üretimi salma tavukçuluk ve organik yumurta üretimi için ülkemizde kullanılmaktadır.

Enerjik yapıya sahip bu hayvanlar oldukça aktif bulunduğu ortama kolay uyum sağlayan iklim şartlarına kolay adapte olabilen bir yapıya sahip olup tam bir bahçe tavuğudur.

Ataks Tavukları salmatavukçuluk doğal yumurta üretimi nde yılda ortalama 270/300 adet yumurta verimi vermektedir.Bu verim miktarı bakıma iklim şartlarına göre de değişmektedir.

AtaksTavuk alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu ise 1. kan olmasıdır.Her siyahtavuk atakstavuk anlamına gelmez.1. kan olmadıkça gerçek ataks verimi ve özelliklerini alma şansı yoktur.

AtaksTavuk (atak-s) un yumurta rengi krem ,açık kahve,pembemsi karışık renklerdedir.

Ataks Tavuğun günlük yem tüketimi 120/125 gr. dır.

Ataks Tavukları ortalama yumurta ağırlıkları 64/70 gr. dır.

Veteriner kontrolünde yetiştirilen AtaksYarka lar 1.kan olarak profesyonel kümeslerimizde tüm kontrolleri yapılarak yetiştirilmektedir.

AtaksTavuk hakkında ve satış için tüm sorularınızı irtibat telefonlarımızı arayarak müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz..

.
.