..
..
..

ATAKS TAVUK SATIŞI

2021-02-16 17:04   Kanatlı   Balıkesir   1.2K Ziyaret
Ücretsiz
  • ataks-tavuk-satisi-big-0
  • ataks-tavuk-satisi-big-1

Fiyat: Ücretsiz


ATAK­-S

Yumurta tavuğubesicilerinin tercihedebileceği birçok tavuk ırkı olmasına rağmen hiçşüphesiz öne çıkan ırkların başında ATAKSgelir. Bu nedenle;bugünkü bilgilendirmemize son yıllarda doğal yumurtaüretimininvazgeçilmez ırkı olan ATAKSile başlayalımdedik.

ATAKS ırkı, ANKARA TAVUKÇULUK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (TAE) tarafındangeliştirilen yüksek verimli bir yumurta ırkı olup; salma tavukçuluk için en idealırklardan biridir. Atak-S tavuğu TAE ’nin 10 yıl sürençalışmalarının sonucu üretilmiştir. Türkiye’nin ilk yerli yumurtacı tavuk ırkıdır vetamamen melezleme yoluyla elde edilmiştir. Özellikle salmatavukçulukiçin doğada dirençliolma özelliği ile tanınır ve tercih edilir.

Ataks ırkı genel anlamda doğal yumurtaüretimi salma tavukçuluk ve organik yumurtaüretimi içinülkemizde kullanılmaktadır. Tam bir bahçe tavuğu ve aktif yapıya sahip olduğuiçin salma tavukçuluk'ta verimli sonuçlar elde edilmektedir.

Ülkemizdeyetiştirilen ilk yerli hibrit yumurta tavuğu olan Ataks,Kanada’dan 1995yılında ülkemize getirilerek safkantavuklar üzerinde ıslah ve melezlemeçalışmalar sonucunda TAE tarafından üretilmiştir. Verimlilik konusundadiğer tavuk çeşitlerine göre oldukça mükemmel neticevermektedir ve bu tür organik tavuk yetiştiriciliğinderağbet görmektedir. Aynı zamanda Köy tavuğu olarak daanılır. Ancak; bahsedilen bu verimlilik için uygun koşullarda – uygun bakımbeslenme planında – uygun koşullarda nakliyesi yapılarak sizlere iletilenATAKS yarkalar içintarafınızca yine aynı koşulların sağlanması gerekmektedir.

Her siyah tavuk ATAKSırkı tavukanlamınagelmez! 1.kan olmadıkça gerçek Ataks verimi veözelliklerini alma şansı yoktur. Firmamız satışını yaptığı yarka ve tavuklariçin; bu anlamda müşterilerimize 1.kan garantisivermekte ve ürün teslim sonrasında da sabah 08:00 – akşam 22:00 saatleri arasındaalanında uzman teknik personelimiz ve müşteri temsilcilerimiz tarafındanücretsiz telefon danışma hizmeti sağlamaktadır.

Firmamız; ATAKS Yarka için 1. Saf kan%100 dişicivcivlerini TAE‘den temin ederek BALIKESİR/ Dursunbeyde bulunan ’’Yarka Numune ve İdariMerkezimiz’’ bünyesindeki kontrollerimizin ve tahlillerimizin ardındanözelliklerine uygun kümeslerimizde uzman ekip ve veterinerlerimizin kontrolündetamamen organik yumurta üretimi şartlarına uygun olarakyetiştirmektedir. Ve sonuçta ; siyah Ataks yarkalarımız kümeslerimizden size yaşamgüçleri ortalama % 97-98 arasında olacak şekilde çıkmaktadır.

Ataksırkı ;3 yıl verimli yumurtlar. Ömrü5-7 yıl arasında değişkenlik gösterir. Genellikle 19-20. haftada ilkkılavuzlarını verirler. Salma tavukçulukta bu durum bazen19-21. haftayı bulmaktadır. Önerilen koşullarda bakıldığı takdirde siyah atakslarınyıllık verimi %85 civarındaolup- yumurta boyu L olacaktır. Yumurtası ortalama 62-68 gr. arasındadır. Buverim miktarını, bakım- beslenme ve iklim şartları etkilediğinden; ataks'ların verimi bufaktörlere göre de değişkenlik göstermektedir. Yumurta rengi kremsi bejveya açık kahvedir. Ortalama 20 haftalık iken 1350 gr a ulaşırlar ve ilkkılavuzlarını verirler. Kılavuzda oldukları sürenin başında % 30 civarında çiftsarılı yumurta verimleri de olabilir. Türkiye’nin ilk yerli tavuğu olan bu ırkkötü hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olup ;iyi bakıldıkları takdirdekesinlikle hastalanmazlar. Meralama ve otlama kabiliyetleri yüksek bir cinsolduğundan çoğu bölgede gezen tavuk / doğal köy tavuğu diyenitelendirilirler.Sakin görünümlü ve yem değerlendirme yetenekleri çok yüksektir.Görünüşleri itibarıyla diğer tavuk çeşitlerinegöre oldukça koyu renklere sahiptirler. Dış ortamdan yüksek orandafaydalanabilmeleri için gagaları kesik değildir.

Görünüşü siyah olanher tavuk 1. kan Ataks tavuk/yarka olmadığındansatın alırken çok dikkatli davranılmalı, güvenilir yerlerden alınmalıdır.Firmamız da bu anlamda Türkiyegenelinde yarka satışı/ tavuk satışı alanındamüşteri memnuniyeti yüksek ve talep edilebilir bir işletmedir.

Firmamıza ilk başlangıçtamüşteri olarak gelen sizler ; yıllar içerisinde kalıcı dostlarımızolursunuz...

BALKÜMES ailesi olaraktüm müşteri ve üreticilerimize hayırlı bereketli ve bol kazançlar dileriz.

Daha geniş, detaylı vesektörümüze özel bilgi edinmek isteyen siz değerli müşteri ve üreticilerimizinlinki tıklamaları menfaatlerine olacaktır !!!.

www.balkumes.com.tr

05423906020

.
.