..
..
..

BALLI KAZANÇ İÇİN BALKÜMESİ TERCİH EDİN

2020-07-07 14:51   Kanatlı   Balıkesir   1.3K Ziyaret
Ücretsiz
  • balli-kazanc-icin-balkumesi-tercih-edin-big-0
  • balli-kazanc-icin-balkumesi-tercih-edin-big-1
  • balli-kazanc-icin-balkumesi-tercih-edin-big-2

Fiyat: Ücretsiz


ATAKS

GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞINA bağlı devletin ilk resmi tavukçuluk kurumu olan

ANKARA TAVUK ARAŞTIRMA KURUMU(ENSTİTÜSÜ)'nun

uzun yıllar ıslah çalışması sonucu geliştirdiği yumurta verimi yüksek bir ırk(cins)dır. Türkiye'nin tescillenen ilk yumurtalık tavuğu SİYAH ATAKS'tır.

Enerjik yapıya sahip bu hayvanlar oldukça aktif,bulunduğu ortama kolay uyum sağlayan iklim şartlarına kolay adapte olabilen bahçe tavuğudur.


Ataks Tavuk kapalı ortam kafes şartlarında bakıldığı takdirde yıllık ortalama yumurta verimi 314 adettir. Bu da demek oluyor ki diğer yabancı yumurta tavuğu cinslerinden (ırk) fazlada farkı yoktur.


Veteriner kontrolünde yetiştirilen Ataks Yarka lar 1. kan olarak profesyonel ekibimizle kümeslerimizde tüm kontrolleri yapılarak yetiştirilmektedir.

Atak-s =SİYAH ATAKS salma tavukçuluk'ta (tae) belgeli Yarka (tavuklarımız) safkandır. Tae çıkışlı birinci kandır.

Köy yumurta tavuğu atak-s salma gezen (organik) tavukçuluk için üretilmiş ilk yerli ırkdır. Ankara tavuğu veya kara tavuk olarak da bilinmektedir.

Yumurta rengi Krem(Gri bej) tonlarda olup hem görüntüsüyle hem besleyici özelliği ile tam bir köy yumurtasıdır. Siyah görünümlü gerdan kısmı kahverengi tonlarda olup görüntüsü ile de tamamen köy tavuğu görünümüne sahiptir. Salınarak bakıldığı takdirde ortalama yıllık yumurta verimi 280 adettir. Ortalama 20. Haftada yumurta vermeye başlar. Yumurta büyüklüğü 65-72 gram arasındadır. Günlük yem tüketimi ortalama 110 gramdır. Salınarak bakıldığı takdirde günlük yem tüketimi 70 grama kadar düşmektedir. Aktif bir yapıya sahip olduğu için salındığı alandan rahatlıkla yararlanabilmektedir.

Gagaları kesik değildir. Yarka büyütme kümeslerimizde salınarak bakıldığı ve salma tavukçuluğa uygun yetiştirdiğimiz için firmamızda gaga kesimi yapılmaz. Bu yüzden salındığı alandaki otları bizim makarna yememiz kadar rahatlıkla yiyebilirler. Ortamdaki diğer gıdalardan faydalanabilirler. Bu da yem maliyetini en aza indirmiş olur. Gagaları kesik tavuklar ise yem yemekte bile zorlanırlar. Gaga kesimi veya dağlanması yapan firmalar aynı alanda daha fazla yarka yetiştirmek için gaga kesimi veya dağlanması yaparak salma tavukçuluğa çok uygun olmasa da kafeslerde büyütüp daha ucuza yarka olarak satarlar. Yetişkin bir ataks ortalama ağırlığı 2000 gram arasında değişmektedir. Yumurtlama ömrü biten tavuklarınızı doğal köy tavuğu olarak da satabilirsiniz.

Firmamızdan yarka alan müşterilerimiz isterler ise 3 yılın sonunda yumurtlama ömrü biten halk dilinde çıkma tavuk diye adlandırıldığı andan itibaren bire bir yarka ile değişimi yapılabilir.

Yaşam gücü ülkemiz hava şartlarında ortalama %97'dir. Sipariş verdiğiniz tüm adreslere firmamız tarafından ücretsiz nakliye ile teslimatlarımız 3 ila 5 gün arasında yapılmaktadır. Ülkemiz hava ve iklim şartlarına uygun olan Siyah ATAK-S yumurta tavuğu satışımız 12 ay boyunca devam etmektedir. Yarka tesislerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Kümes numarası olan müşterilerimize firmamız tarafından fatura, aşı kartı, sevk raporu düzenletilmektedir.

www.balkumes.com.tr

İletişim: 05423902080

.
.